Policie: Lidí v nemocnicích kvůli otravě alkoholem nepřibývá

14. 9. 2012 7:28
přidejte názor
Autor: Redakce
Policie nemá v současné době informace o tom, že by v českých nemocnicích přibývalo nových pacientů kvůli otravě metylalkoholem. Aktuálně je hospitalizováno 24 lidí a toto číslo zůstává od středy relativně stabilní, řekla včera ČTK mluvčí policejního prezidia Štěpánka Zatloukalová.


Intoxikaci už ale podlehlo 19 lidí, další obětí by mohl být muž, který ve středu zemřel v havířovském bytě. Výsledky pitvy mají být podle mluvčí známy odpoledne. Nově se objevil i případ podezřelého úmrtí muž v Kostelci u Zlína.

Vláda po sérii otrav metylem ve středu plošně zakázala prodej tvrdého alkoholu ve stáncích, a to až do odvolání. Mluvčí uvedla, že policisté v souvislosti s tím už provedli na 5000 kontrol a ve 12 provozovnách zajistili lahve alkoholu, který půjde na rozbor, zda neobsahuje nebezpečné látky.

O celkovém počtu zajištěných lahví ale mluvčí informace neměla. Například ale v Praze podle ní byly ve dvou provozovnách zabaveny tři lahve.

Mluvčí současně připomněla, že v případu byli už obviněni dva muži z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Prvním je šestatřicetiletý muž z Havířova, který dodával zboží do stánku, kde si alkohol koupili lidé, kteří byli následně hospitalizováni v Havířově.

Obvinění čelí i sedmatřicetiletý provozovatel večerky na zlínském sídlišti Jižní Svahy, ve které koupili alkohol lidé otrávení metanolem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?