Policie obvinila lékaře z Tábora z podvodu za 10 mil. Kč

22. 3. 2017 8:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Policie obvinila z podvodu lékaře z Tábora. Vyúčtoval zdravotní pojišťovně neoprávněně 10 milionů korun, uvedli policisté.


Peníze nárokoval za výkony, které podle kriminalistů neprovedl. Lékař takto postupoval jen v případě jednoho pacienta. Stejného muže policisté obvinili z podvodu už loni. Tehdy údajně rovněž neoprávněně vyúčtoval zdravotní pojišťovně léky za téměř 10 milionů korun. Stíhanému nyní hrozí až desetileté vězení. Policie o tom informovala na svém webu.

Případ, který řeší kriminalisté nyní, se týká fiktivního užívání léků na ředění krve. Policisté tvrdí, že lékař pojišťovně vykázal nákup 1600 kusů přípravku a stejný počet aplikací. To vše vyúčtoval na jednoho pacienta.

„Jak kriminalisté zjistili, využil svého dlouhodobě nemocného pacienta, předpokládal, že ten bez odborných znalostí a ve vážném zdravotním stavu nebude schopen registrovat počty ani aplikace léků,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Dodal, že obviněný účtoval lék za maximální možnou sazbu, ačkoliv podle smlouvy se zdravotní pojišťovnou věděl, že musí vykazovat částky, za které přípravek nakoupil od dodavatelů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?