Policie obvinila psychiatra z Čelákovic z podvodu

16. 6. 2015 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Policie obvinila sedmapadesátiletého psychiatra z Čelákovic u Prahy, který nejméně od roku 2011 do roku 2013 vykazoval zdravotním pojišťovnám úkony, které neprovedl. Muž je obviněn ze spáchání podvodu a zatím mu hrozí jeden rok až pět let vězení.


Policie vyslechla téměř 3000 pacientů po celé ČR, škoda zatím činí 200.000 korun, řekla ČTK policejní mluvčí Prahy-východ Markéta Johnová.

Policie bude podle Johnové ve vyšetřování pokračovat a je pravděpodobné, že škoda dosáhne až k jednomu milionu korun. „Sdělili jsme mu obvinění ze spáchání pokračujícího trestného činu podvod. Zatím se škoda vyšplhala na 200.000 a stále na případu pracujeme. Už nyní můžeme říct, že obvinění bude rozšířeno, kdy škoda se vyšplhá až k milionu,“ řekla ČTK Johnová.

Policie na případu pracuje od roku 2013, výslechy dělala po celé ČR. Psychiatr údajně vykazoval lékařské úkony na pacienty, které nikdy nevyšetřil, nebo úkony jiného charakteru. „Dat je velké množství, na začátku proběhly i domovní prohlídky, kdy byla zabavena počítačová technika,“ uvedla Johnová. Policie poté porovnávala data ze zabaveného počítače s údaji pojišťoven a výpověďmi pacientů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?