Policie požádala žalobce o prodloužení vyšetřování hygienika Víta

21. 9. 2012 8:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Pražská policie požádala státní zastupitelství o prodloužení lhůty pro vyšetřování případu hlavního hygienika Michaela Víta, který čelí obvinění z manipulování zakázek na poradenství.


ČTK to řekl mluvčí policie Jan Daněk. Kriminalisté podle něj potřebují na prověřování kauzy více času, kvůli vyšetřování ale nechtěl upřesnit, jaké kroky je ještě nutné udělat.

Žalobkyně Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Etela Paříková uvedla, že je to běžný administrativní postup a obecně se lhůta pro vyšetřování prodlužuje podle závažnosti obvinění o dva až tři měsíce. „Policie v žádosti uvede, co už učinila, co chce dále udělat a kolik na to potřebuje času,“ dodala. Státní zástupce pak žádosti buď vyhoví, zamítne ji, nebo doplní svými požadavky.

Dlouholetého hlavního hygienika Víta policie obvinila v březnu pro podezření ze zneužití pravomocí a porušení povinností při správě cizího majetku. Stíhá ho kvůli údajnému zmanipulování zakázek na poradenství. Pokud se jeho vina prokáže, hrozí mu až desetileté vězení. Vít je od března na neplacené dovolené. Funkci hlavního hygienika nyní vykonává jeho zástupkyně Viera Šedivá.

Vít je kromě hlavního hygienika také náměstkem ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09), který začátkem června avizoval, že podle vývoje v případu by Vít v obou pozicích skončil. Jako termín stanovil „po prázdninách“.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?