Policisté obvinili pracovnici olomoucké nemocnice z podvodu

17. 4. 2012 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Olomoučtí policisté obvinili z podvodu jednatřicetiletou zaměstnankyni Fakultní nemocnice v Olomouci. Žena podle nich v několika posledních letech falšovala recepty na léky. Škoda, kterou údajně nemocnici způsobila, se vyšplhala na téměř 158.000 korun, řekl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.


Podle mluvčího nemocnice šlo o sestru z ambulance. Zdravotnické zařízení s ní okamžitě rozváže pracovní poměr.

„Žena recepty opatřovala razítky a falešnými podpisy lékařů Fakultní nemocnice Olomouc. Léky na recepty vyzvedávala v lékárnách a pak rozdávala svým příbuzným a známým nebo je používala pro vlastní potřebu,“ uvedla policejní mluvčí. Téměř 158.000 korun podle policistů strhly nemocnici dotčené zdravotní pojišťovny z takzvané paušální zálohy.

Na odhalení podvodu s policisty úzce spolupracovali zástupci fakultní nemocnice. „Šlo o všeobecnou sestru v ambulanci. Recepty vypisovala ručně a neměli jsme je tak v systému. Trvalo to od roku 2007 do roku 2010, prakticky čtyři roky. Na konci roku 2010 nás na to upozornily pojišťovny, které zjistily, že u receptů chybí vyšetření. Okamžitě jsme proto kontaktovali policii,“ řekl dnes ČTK mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Kvůli tomuto případu učinila olomoucká fakultní nemocnice již nová opatření. Všechny recepty musejí být podle mluvčího nemocnice zpracovány elektronicky, vypisování ručně již proto není možné. Nemocnice tak má nyní všechny recepty v evidenci a dají se snadno dohledat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?