Poliklinika Zahradníkova v Brně má nové rentgenové pracoviště

19. 12. 2014 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Poliklinika v ulici Zahradníkova v Brně začátkem ledna otevře nové rentgenové pracoviště. Staré oddělení nevyhovovalo současným trendům, sdělil novinářům Zdeněk Kubr, výkonný ředitel společnosti Euroclinicum, která bude nové pracoviště provozovat.


Podle něj nové oddělení vyšetří více než dvojnásobek pacientů proti dosavadnímu.

Součástí patnáctimilionové investice byla rekonstrukce prvního patra jedné ze dvou budov městské polikliniky, která je na seznamu kulturních památek. Náklady uhradila firma, která si první patro v objektu od města pronajala.

Nový přístroj má přispět ke kvalitě a šetrnosti vyšetření. Nezatěžuje organismus takovým zářením, jako původní, a využívá digitální technologii, která významně rozšiřuje možnosti analýzy pořízených snímků. „Lékař může snímek získat ihned po jeho pořízení. V elektronické formě ho dostane do počítače v jeho ordinaci. Systémem chceme zlepšit servis pro lékaře, zjednodušit postup pro pacienty a zvýšit počet jednotlivých vyšetření,“ sdělil Kubr.

Podle něj díky novému zařízení vzroste kapacita radiodiagnostického centra. „Na současném pracovišti se vyšetří průměrně okolo 50 pacientů denně. Nová technologie zvýší číslo až na 120 vyšetřených,“ uvedl Kubr.

„Naším cílem je především spokojený pacient a spokojený lékař. Proto jsme značnou část investované částky směřovali také do modernizace zázemí, které poskytne více pohodlí, ale také je zároveň velmi šetrné k památkově chráněné budově,“ dodal Kubr.

Kromě privátní investice polikliniku opravuje i samotné město. V první fázi vyčlenilo zhruba 16 milionů korun na fasádu a výměnu oken a dveří u horní budovy. V budoucnu by se měla poliklinika dočkat celkové rekonstrukce, u níž se náklady odhadují na 360 milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?