Pomerančový den

12. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pomerančový den připravuje v rámci mezinárodního dne Alzheimerovy choroby občanské sdružení Barvy života v Roudnici nad Labem. Mezinárodní den Alzheimerovy choroby se koná 21. září a v letošním roce poprvé se bude v České republice prezentovat jako pomerančový den. Název je odvozen od odměny, kterou dostane každý dárce...


Roudnice nad Labem - který věnuje na léčbu pacientů postižených touto nemocí více než dvacet korun.

Občanské sdružení Barvy života vzniklo v Roudnici nad Labem v březnu letošního roku. Sdružení Barvy života se zaměřuje na podporu Podřipské nemocnice s poliklinikou v současném rozsahu činnosti, na shromažďování prostředků na doplnění a obnovení přístrojového a technického vybavení a pro rekonstrukci budovy bývalé porodnice. Další činností, kterou si sdružení vytyčilo jako svoji prioritu, je rozšíření péče o nemocné s Alzheimerovou chorobou. „Alzheimerova demence je tichou epidemií příštího tisíciletí. Je o to nebezpečnější, že dnešní zdravotnictví ji neřeší, protože tito pacienti jsou pro ně neperspektivní a dlouhodobí a pro sociální služby jsou příliš nemocní,“ uvedla zástupkyně sdružení Ivana Šustrová. Veškeré prostředky, které sdružení vybere v rámci pomerančového dne proto budou určeny výhradně pro nemocné s Alzheimerovou demencí.

21. srpna budou po celé Roudnici chodit studenti s láhvemi od minerální vody Magnesia, která bude sloužit jako kasička. Kasičky budou zapečetěny na městském úřadě, kde po skončení dne také dojde k jejich rozpečetění. O dodávku pomerančů, které dostanou všichni, kdo darují více než dvacet korun, se postarají sponzoři. Sdružení oslovilo několik firem, nejrychleji zareagovalo bohušovické Taroko, které přislíbilo dodávku pomerančů jako první. „Pokaždé mě překvapí vstřícnost oslovených firem,“ uvedla ředitelka sdružení Dagmar Hatinová, která má s jednáním se sponzory bohaté zkušenosti.

JIŘÍ ROTH, Deník Litoměřicka, 12.9.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?