Porodnice Londýnské královské nemocnice čelí kritice za nedbalost

16. 12. 2016 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
V porodnici panuje nedbalost, kvůli které hrozí, že rodiče opustí kliniku s cizím novorozenětem.


V porodnici Londýnské královské nemocnice v britské metropoli panuje nedbalost, kvůli které hrozí, že rodiče opustí kliniku s cizím novorozenětem. Tvrdí to komise pro kvalitu péče CQC, která nemocnici vyzvala ke zlepšení bezpečnostních postupů, informoval dnes portál BBC.

Inspektoři během červencové prověrky zjistili, že personál nedostatečně kontroluje identifikační pásky novorozeňat, přičemž některá je dokonce ani nemají, což může vyústit v záměnu dětí či v podání špatných léků. Sestry i lékaři na novorozeneckém oddělení hospitalizované identifikují podle čísel postelí a ne podle jmen, což rovněž může vést k přehmatům.

Ukázalo se také, že na porodním oddělení je nedostatek porodních asistentek, takže nemůže být bezpečně postaráno o všechny ženy.

Komise v závěrečné zprávě hovoří o bezodkladné nutnosti zlepšit bezpečnost a úroveň služeb v porodnici hodnotí jako nedostačující. Vedení kliniky sdělilo, že již podniklo opatření, aby bezpečnost dětí posílilo, a to včetně zavedení nových identifikačních štítků.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?