Porodnice v nemocnici nabízí pacientkám kvalitnější služby

29. 8. 2010 8:33
přidejte názor
Autor: Redakce
Porodnice v karlovarské nemocnici, která byla na tři týdny uzavřena, je od pátku opět v provozu. Pro pacientky jsou připraveny zmodernizované pokoje, které jim mají hlavně zpříjemnit pobyt v nemocnici.


„Porodnice je dočasně uzavřena každý rok. Pacientky měly k dispozici porodnice v Sokolově, Chebu a Ostrově. Nyní je už ovšem porodnice v naší nemocnici opět v provozu,“ uvedla Zdeňka Marková, tisková mluvčí Karlovarské krajské nemocnice. Vylepšení oddělení se týka jak pacientů, tak i personálu. „Během těch tří týdnů byla ze sponzorských darů a z pochopení vedení nemocnice vybavena sesterna. Cílem bylo hlavně prostředí zpříjemnit, ale i zkvalitnit. Naše oddělení poskytuje služby na vysoké úrovni. Některé pokoje pro pacienty jsou také nově vybaveny, přidán byl třeba monitorovací systém,“ uvedl Miloslav Nesyba, primář oddělení.

Zmodernizování některých pokojů, sesterny a další nutné opravy stály zhruba 300 tisíc korun. „Chceme, aby se tu pacientky, které tu jsou delší dobu, cítily jako doma. Nový je také například nadstandardní pokoj, které teď už máme dva. O ten jeden byl velký zájem, tak na něj musel být pořadník,“dodal primář. Na porodnici v karlovarské nemocnici je nyní 24 lůžek a tři porodní boxy. Opravena byla také návštěvní místnost, která je hojně využívána. Vté nechybí sedací souprava či televize.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?