Praha 1 dala Nemocnici na Františku k dispozici šest bytů

28. 7. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Městská část, která je zřizovatelem nemocnice, usiluje o to, aby toto zařízení bylo na co nejvyšší profesionální úrovni. Chce nemocnici umožnit, aby "mohla vedle limitovaných finančních prostředků zdravotníkům vybraných profesí nabídnout i něco více...


PRAHA - Městská část Praha 1 dala k dispozici Nemocnici na Františku šest bytů, které nemocnice použije pro své pracovníky. S výjimkou jednoho bytu jde o garsoniéry a jednopokojové byty. Na včerejší tiskové konferenci to řekl starosta Vladimír Vihan.

Městská část, která je zřizovatelem nemocnice, usiluje o to, aby toto zařízení bylo na co nejvyšší profesionální úrovni. Chce nemocnici umožnit, aby „mohla vedle limitovaných finančních prostředků zdravotníkům vybraných profesí nabídnout i něco více“.

Podle zástupce starosty Petra Burgra se Úřad Prahy 1 snaží v obvodu stabilizovat některé profese - učitele, městské policisty a zdravotníky. Do budoucna by radnice měla uzavírat smlouvy s policií nebo školou. Dosud uzavírala nájemní smlouvy na dobu určitou s konkrétními policisty či učiteli. Vyhne se tak problémům, kdy nájemce změní zaměstnavatele. V případě Nemocnice na Františku bude již smlouvy s Prahou 1 uzavírat zdravotní zařízení.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?