Praha ukončila smlouvu s Olivovou nadací, dohodla se s léčebnou

2. 4. 2014 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Praha ukončila nájemní smlouvu s Olivovou nadací, která provozovala dětskou léčebnu v Říčanech. Rada města zároveň schválila novou smlouvu, kterou do konce měsíce podepíše přímo s Olivovou dětskou léčebnou. Roční nájemné bude 240.000 korun. Zjistila ČTK z usnesení.


Léčebna se pod vedením nadace dostala do dluhů. Praha i město Říčany se od loňského roku snaží léčebnu z problémů vyvést. Radní Prahy i Říčan zatím schválili dary za 500.000 korun. Obě města se tak zároveň stala spoluzakladately léčebny, čímž chtějí zabránit opětovnému zadlužení. Zařízení ještě loni v listopadu mimo jiné kvůli údajným manažerským pochybením dlužilo kolem tří milionů. Hrozila mu insolvence.

Dětská léčebna v Říčanech patří k nejstarším zařízením pro děti nejen v Česku, ale také ve střední Evropě. Pomáhá dětem s onemocněním dýchacích cest, pohybového ústrojí a trpícím obezitou. Zařízení bylo otevřeno v roce 1896 z popudu manželů Olivových. Zpočátku poskytovalo sociální služby, později převážila jeho zdravotnická funkce.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?