Prasečí chřipku má dalších pět studentů v Č. Budějovicích

29. 10. 2009 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Testy potvrdily prasečí chřipku u dalších pěti studentů z českobudějovického Gymnázia J. V. Jirsíka. Negativní byl test na H1N1 pouze u jednoho z celkem 15 lidí ze školy nakažených chřipkou, řekla ČTK epidemioložka krajské hygienické stanice Jitka Luňáčková.


Dříve už byla nákaza prasečí chřipkou potvrzena u deseti lidí - u osmi studentů, jednoho zaměstnance školy a jednoho člověka, který s nimi přišel do kontaktu.

Všichni se účastnili zájezdu do partnerské školy v bavorském příhraničí. Do kontaktu s pandemickou chřipkou se tam dostalo celkem 30 studentů a čtyři dospělé osoby.

Vedoucí zájezdu byli o této skutečnosti informováni německými pedagogy, a proto již v průběhu cesty domů poskytla škole epidemioložka telefonicky všechny potřebné rady. Ihned při příjezdu byli o situaci informováni i rodiče žáků.

Nemoc propukla u některých po návratu třídy domů v závěru minulého týdne. Ti, u nichž se příznaky onemocnění projevily, byli vyšetřeni na infekčním oddělení českobudějovické nemocnice.

Dosavadní průběh onemocnění byl mírný s teplotami do 39°C, rýmou a kašlem. Všichni pacienti byli po vyšetření podle informací infekčního oddělení propuštěni do domácí izolace.

Ředitel školy poskytl žákům třídy dva dny volna. Do kontaktu s ostatními studenty školy se po návratu ze zahraničí nikdo z nakažených nedostal.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?