Pražská záchranná služba měla o prázdninách nejvíce výjezdů za posledních pět let

18. 9. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotnická záchranná služba Hlavního města Prahy (ZSSHMP) o letošních prázdninách ošetřila 16 521 pacientů, což je téměř o 800 osob více než loni. Ubylo ale případů zranění dětí.


Během července a srpna ošetřila pražská záchranná služba 1009 pacientů do 18 let. Ve srovnání s loňským rokem bylo zraněných dětí o 29 méně.

Úrazy ze sportu a pády

Nejčastější příčinou úrazů dětí zůstávají sportovní aktivity (237 pacientů). Pádem z
výše se zranilo 58 dětí (tj. o 17 méně než vloni). Při dopravních nehodách bylo zraněno 35 dětí, což je o 14 méně než v loňském roce. Záchranáři ošetřili také méně popálených tonoucích dětí. Naopak přibyla zranění ostrými předměty a také případy otravy alkoholem u starších dětí.

Nehod je méně

Zatímco počet dopravních nehod, u kterých museli záchranáři zasahovat v prvních osmi měsících tohoto roku, klesl, narostl počet pacientů zraněných při dopravních nehodách v letních měsících. Zdravotníci ošetřili celkem 450 zraněných, což je nárůst o 31 pacientů. Měsíční průměr zraněných motorkářů zůstal stejný jako loni, 5 jich nehodu nepřežilo. Při nehodách cyklistů zasahuje záchranka v průměru 53krát za měsíc, což je oproti loňsku mírný nárůst. Dva cyklisté na následky zranění zemřeli.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?