Pražský rébus

15. 7. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Univerzitní nemocnice by měla vzniknout jako veřejná instituce, ale dovedu si představit i akciovku, říká děkan 1. LF v Praze Štěpán Svačina. "Když jsem před pěti lety nastupoval do funkce děkana, byly vztahy mezi pražskými fakultami napjaté. Dnes komunikují a docela hezky spolupracují. Obecně zde není žádný tlak na jakoukoliv jejich fúzi..."

 

Univerzitní nemocnice by měla vzniknout jako veřejná instituce, ale dovedu si představit i akciovku, říká děkan 1. LF v Praze Štěpán Svačina

Profesor Štěpán Svačina vystudoval nejen lékařství, ale také matematickou informatiku. Své názory na medicínu i zdravotní politiku má přesně rozmyšleny. Neimprovizuje a nekličkuje. Záběr jeho aktivit je velice široký, z mnoha možných cest vedení rozhovoru jsem se nakonec vydal zejména tou pražskou, o níž se nyní tolik hovoří.

Byl zahájen proces slučování tří pražských fakultních nemocnic. Nevznikne nekontrolovatelný kolos?

Myšlenka spojování nemocnic je stará nějakých osm let. Kolegyně senátorka Roithová kdysi uvažovala o spojení Motola, Vinohrad a Všeobecné fakultní nemocnice, což by byl vlastně ještě větší kolos, než o jakém se diskutuje nyní.

Jak by měl tento proces dále probíhat a jak ho může fakulta ovlivnit?

Fakulta do něj mluví jeno



  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?