Před soudem dnes stane muž, který napadl záchranáře

5. 5. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Muž, který v lednu v Praze-Kolodějích brutálně napadl člena pražské záchranné služby, dnes stane u Obvodního soudu pro Prahu 9. Čelí obžalobě z těžké újmy na zdraví a poškozování cizí věci...


PRAHA -

Šestatřicetiletý muž se bude zpovídat z toho, že na začátku ledna zaútočil na posádky dvou sanitek, které přijely do Kolodějí na hasičský ples ošetřit jeho otce. Jeden ze záchranářů skončil s otřesem mozku ve vinohradské nemocnici.

Agresivní muž se pokusil napadnout také lékařku, která na místo dojela druhým vozem. Pokoušel se zdemolovat i obě sanitky - u jedné rozbil čelní sklo, druhou také poškodil. Škodu policie odhadla na 10.000 korun. Bývalému hasiči hrozí až osm let vězení.

Případ je jedním z těch, které stojí za aktivitou některých politiků zajistit zdravotníkům, hasičům a dalším záchranářům větší ochranu. Stínový ministr vnitra ODS Ivan Langer připravil novelu, která ve sněmovně postoupila do druhého čtení. Langer chce napadeným záchranářům pomoci tím, že soudy by při trestání násilníků mohly považovat za přitěžující okolnost právě to, že napadnou profesionální, ale i náhodné záchranáře.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?