Představenstvo Krajské zdravotní doporučilo ředitele, jméno tají

4. 2. 2014 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Představenstvo Krajské zdravotní (KZ), pod kterou spadá pět nemocnic v Ústeckém kraji, doporučilo kandidáta na místo ředitele. ČTK o tom informoval mluvčí KZ Jiří Vondra s tím, že jméno kandidáta zatím říct nemůže. Předchozí ředitel Eduard Reichelt byl odvolán na konci září na návrh krajské rady, která působí jako valná hromada KZ. Společnost od té doby řídí ekonomický náměstek Petr Fiala.


„Představenstvo společnosti zasedlo k bodu výběru ředitele společnosti a přijalo doporučení, kterým se bude dále zabývat jediný akcionář,“ řekl ČTK Vondra. Jediným akcionářem KZ je Ústecký kraj, o řediteli rozhodne krajská rada 12. února.

Do konkurzu se původně přihlásilo 16 uchazečů, do dalšího kola před výběrovou komisí jich postoupilo osm. Podle zdrojů ČTK se do užšího výběru dostal pověřený šéf KZ Petr Fiala nebo někdejší náměstek pro léčebnou péči KZ Jiří Madar.

Bývalého ředitele Reichelta odvolalo představenstvo loni na konci září. „Jedním z důvodů byl dlouhodobě negativní obraz Krajské zdravotní na veřejnosti,“ řekl už dříve k Reicheltovu odvolání tehdejší předseda představenstva společnosti a předseda krajské ČSSD Radek Scherfer.

Společně s dalšími čtyřmi členy bývalého představenstva čelí Reichelt podezření, že společnosti způsobili škodu 82 milionů korun při uzavírání zakázky na nákup zdravotní techniky. O dalších 38 milionů kvůli nim měla společnost přijít v souvislosti s výběrovými řízeními na expertní poradce při přípravě dotačních žádostí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?