Příběh sestry v Saúdské Arábii, díl 11/12 – Moje saúdská láska

18. 11. 2014 13:38
přidejte názor
Autor: Redakce

V minulém dílu jsem popisovala své zážitky ze saúdské svatby a v tomto dílu vám budu vyprávět o tom, jak jsem se v Saúdské Arábii sama skoro vdala.




Jednou jsem vyrazila na párty, která se konala na střeše v jiném compoundu (tzn. mezinárodním městečku) a seznámila jsem se tam s jedním moc milým Saúdem. Jmenoval se Bader, což znamená arabsky úplněk. Nepředváděl se jako všichni ti ostatní. Třeba jeden kluk se mi chlubil, že mluví sedmi jazyky, mimo jiné i italsky. Když jsem na něj spustila plynulou italštinou, vůbec se nechytal. Zajímalo by mě, jestli s těmi zbývajícími šesti jazyky na tom byl podobně. Další se předváděl, že má nejnovější model BMW, toho jsem odbyla, že mě značka jeho auta opravdu nezajímá.

Společné narozeniny

Když se mě v hloučku ptali, jak zvládám život v Saúdské Arábii jako žena-Evropanka, upadli v nevěřící úžas, zejména když jsem začala básnit, že se mi tady moc líbí, jsem nadmíru spokojená, nošení abáji (tj. tradiční místní oděv) mi vůbec nevadí a podobně. Nejvíc překvapený byl Bader a moje pozitivní odpovědi ho asi dostaly, takže jsem si získala jeho obdiv. Než jsem z párty odjela, ještě si stihl říct o moje telefonní číslo, které jsem mu, jako jedinému ze všech nápadníků, dala. Pár dní po našem seznámení jsem slavila narozeniny. Shodou okolností má Bader narozeniny hned den po těch mých, takže mě s několika dalšími přáteli pozval a přichystal oslavu společnou, což mi zalichotilo. Dokonce i na dortu bylo napsáno: „Happy Birthday Bader and Lucie!“

První opravdová láska

Od našich společných narozenin jsme se začali stýkat víc a víc, i když jsme naši lásku museli spíše skrývat. Bader pocházel z Rijádu, z početné a vážené konzervativní rodiny. Jeho otec byl šejk, vůdčí představitel rodu a za svůj život měl několik manželek. Bader pracoval jako kapitán královského námořnictva a pro mě byl dokonalým. Byl pozorný gentleman, který se ke mně choval tak, že jsem se cítila jako princezna. Naše láska byla hluboká, ale také vzhledem ke kulturním rozdílům předurčená zániku. Bader mi hned na začátku řekl, že si mě nikdy nebude moct vzít. Důvodem byla jeho pracovní pozice a zaryté tradice. Jeho rodina by nikdy nepřipustila, aby si vzal Evropanku a nemuslimku k tomu. Strávili jsme spolu tři nádherné roky, na které nikdy nezapomenu. Hodně jsme toho spolu zažili a procestovali. Byla to exotická láska jak pro mě, tak pro něho. Milovala jsem, když chodil v tradičním oblečení, v bílé thóbě a šátku. Vypadal noblesně a ne uvěřitelně sexy. Díky tomuto vztahu mám teď zážitky, na které budu vzpomínat celý život. Od našeho rozchodu uběhl rok, po který jsme nebyli v kontaktu, a teď k narozeninám mi přišla zpráva s milým přáním: „Všechno nejlepší první opravdové lásce v mém životě.“ Přesně tou byl pro mě i on.

Mgr. Lucie Karalová

Nemocnice Security Forces Hospital (SFH), jeden z nejpopulárnějších zahraničních zaměstnavatelů českých a slovenských sester, nabízí mzdové ohodnocení více než 1.000.000,- Kč čistého ročně a atraktivní zaměstnanecké výhody,

jako bezplatné nadstandardní ubytování apod. Nemocnice SFH je sponzorem 12dílného seriálu „Příběh sestry v Saúdské Arábii“ a jedním z hlavních partnerů soutěže Sestra roku.
Společnost G5 Plus je partnerem nemocnice SFH a tradičním zprostředkovatelem zaměstnání českých a slovenských zdravotníků do zahraničí. Autorka seriálu je jednou ze stovek úspěšně vyslaných uchazeček.

Více informací o možnostech prožití podobného „Příběhu sestry“ získáte na: www.g5plus.com, info@ g5plus.com, zelená linka ČR: 800 88 88 96, SR: 0800 700 123, mimo ČR/ SR: (+420) 733 581 244. (Pozn.: Veškeré informace a zprostředkovatelské služby jsou uchazečům poskytovány ZDARMA)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?