Příbram se zřejmě dohodne s nemocnicí na přesunu záchytné stanice

4. 2. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Příbramská radnice se zřejmě dohodne s krajskou nemocnicí na přesunu protialkoholní stanice do jejího areálu na Zdaboři. Vedení nemocnice poslalo městu návrh nájemní smlouvy, radnici se zdá přijatelný.


Město by mělo platit korunový nájem a paušální částku kolem 22.000 měsíčně za energie, řekla novinářům místostarostka Alena Ženíšková (ANO).

„V tuto chvíli o jejich návrhu jednáme a bude v nejbližší době předložen na poradě starosty,“ uvedla. Podle ní navrhovaná částka odpovídá prostorám, které by záchytná stanice využívala. „Myslím si, že se v nejbližší době domluvíme a budeme moci tu smlouvu uzavřít a začít pracovat na přesunu a rekonstrukci,“ řekla místostarostka. Předpokládá, že protialkoholní stanice by na Zdaboři mohla začít fungovat v březnu nebo dubnu.

O stěhování záchytky z nynějších nevyhovujících prostor do areálu nemocnice se začalo mluvit už za bývalého vedení radnice. Nynější prostory údajně nesplňují novější hygienické předpisy. Podle zástupce ředitele nemocnice pro ekonomiku a provoz Tomáše Hadžegy by stanice měla být přemístěna do suterénu budovy H, která nyní slouží částečně jako sklad.

Město podle Ženíškové také musí sehnat pro toto zařízení lékaře, což náklady na provoz zvýší. Lékař bude mít na záchytce stálou službu od 18:00 do 06:00 a přes den by měl mít někdo pohotovost na telefonu.

Kromě Příbrami jsou ve středních Čechách protialkoholní stanice v Kolíně a Mladé Boleslavi. Kraj záchytkám každoročně přispívá na provoz, další peníze přidávají města i obce v okolí. Na příbramskou protialkoholní stanici je podle Ženíškové ročně umístěno kolem 220 lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?