Příliš silná krajská káva

15. 2. 2011 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Za šílenou, trestuhodnou a celospolečensky vysoce nebezpečnou pokládají někteří lékaři současnou snahu radního Larvy a krajských sociálních demokratů dlouhodobě pronajmout i obě zbylé nemocnice v Chebu a Karlových Varech.


V ostrém kontrastu k tomuto záměru je pak podle lékařů nyní probíhající výstavba obrovského pavilonu akutní medicíny, který bude stát 700 milionů a byl projektován jako krajský.

Co říci k odporu lékařů nemocnice zprivatizovat? Vrátit se na začátek, do doby, kdy sociální demokracie v krajských volbách usilovala o přízeň voličů.

Ve volebním programuČSSDo zdravotnictví se dočteme, že sociální demokraté zachovají charakter zdravotnictví jako veřejné služby a budou trvat na zrušení poplatků u lékaře a v lékárnách.

A také že zabrání privatizaci nemocnic a zdravotních pojišťoven.

PodleČSSD (tedy výkladu přede dvěma roky) je předpokladem rozvoje kvality a dostupnosti zdravotnické péče nejen uchování dostatečné sítě veřejných nemocnic, ale především uchování veřejnosprávního charakteru zdravotního pojištění.

„Trváme na neziskových principech zejména krajských nemocnic a jsme proti vzniku soukromýchzdravotních monopolů,“ píše se v dokumentu.

Jak si tedy vyložit dnešní snahu o pronájem nemocnic v kraji? Buď ve vedení Karlovarského kraje už není sociální demokracie, nebo její členové trpí ztrátou paměti, či toto vše slibovali v politickém bezvědomí.

V každém případě je to příliš silná káva hraničící s arytmií.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?