Primáři Chrudimské nemocnice odmítají externí odborníky

9. 2. 2012 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Přednostové oddělení Chrudimské nemocnice odmítají, aby do funkcí ve statutárních orgánech zdravotnických zařízení Pardubického kraje byli dosazeni bankéř Ivan Pilip, pardubický gynekolog Zdeněk Stránský a bývalý ředitel havlíčkobrodské a kyjovské nemocnice Josef Pejchl.


Na protest lékaři podepsali otevřený dopis adresovaný hejtmanství. Informuje o tom Mladá fronta Dnes (MfD) v příloze pro Pardubický kraj.

„My, níže podepsaní přednostové oddělení Chrudimské nemocnice zásadně nesouhlasíme s nominací osob, jejichž jména a minulost byly zveřejněny v příloze MF DNES, do orgánů akciové společnosti Chrudimská nemocnice. Výsledky jejich dosavadní práce nesvědčí o jejich dobré kompetenci pro výkon jejich funkcí,“ napsali přednostové hejtmanovi Radko Martínkovi (ČSSD).

Do nových funkcí ve vedení pěti nemocnic chtějí nové tváře dosadit krajští radní. Pět ztrátových nemocnic mají spolu s jejich řediteli vést odborníci, kteří je naučí spolupracovat. Stráský a Pejchl mají zasednout ve všech představenstvech, Pilip v pěti dozorčích radách.

Podle listu se Pilip nyní potýká s finančními problémy, gynekolog Stránský neudržel v chodu soukromou porodnici a potíže měl i s provozováním domu pro seniory. Pejchl zase údajně odešel z kyjovské nemocnice po vzbouření tamních lékařů. „Není pravda, že si zaměstnanci vymohli můj odchod. Odešel jsem sám dobrovolně, sám jsem složil funkci s tím, že odcházím za prací jinam,“ řekl deníku Pejchl.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?