Případ zapomenutého nebožtíka na záchrance prověří komise

25. 5. 2012 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Nezávislá komise prošetří okolnosti případu nebožtíka, který zůstal čtyři dny zapomenutý ve sklepě karlovarské záchranné služby. O její sestavení požádal kraj ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Luděk Nečesaný. Komise má určit konkrétního viníka, přičemž pokud prokáže, že na vině je i ředitel záchranky, je připraven z funkce ihned odejít, informovala ČTK mluvčí záchranné služby Barbora Silná.


V komisi zasednou zástupci kontrolního a zdravotního odboru krajského úřadu a nezávislí členové z jiných záchranných služeb, aby byla zaručena její nezávislost.

„Závěry komise, z nichž musí vyplynout konkrétní viníci tohoto případu, bychom chtěli mít nejpozději do poloviny června,“ uvedl Nečesaný. Už ve středu uvedl, že chce své působení krizového ředitel záchranky zkrátit. A to i kvůli skandálu s falešným vysvědčením jeho náměstka a naposledy s nebožtíkem, kterého záchranáři zapomněli na stanici.

V případě, že závěry komise neprokážou přímou zodpovědnost Nečesaného, setrvá na základě doporučení Karlovarského kraje na svém místě do doby, než bude vybrán nový ředitel ve výběrovém řízení. Nejpozději ale do září.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?