Prodej Linetu byl v březnu rekordní, expedoval 7000 lůžek

11. 4. 2018 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Výrobce zdravotnických lůžek Linet v březnu expedoval 7000 lůžek, o 25 procent víc než je celoroční průměr. Hodnota březnových obchodů činila 350 milionů korun. Důvodem růstu prodeje jsou podle vedení společnosti obchodní úspěchy i posílené výrobní kapacity.


Přelom roku a jarní měsíce jsou pro firmu už tradičně nejúspěšnějším obdobím, letošní březen je ale rekordní. Informovala o tom Daniela Benešová z komunikační agentury. „Velký zájem byl zejména o lůžka nejvyšší kategorie určená pro intenzivní péči. Právě tady se nám díky kampani podařilo celosvětově zacílit na zákazníky, kterými jsou sestry a biomedicínští inženýři,“ řekl obchodní ředitel Linetu pro export Petr Foit.

Podle něj se dařilo například nejnovějšímu modelu Eleganza 5, který společnost na trh uvedla loni. „Co se týče destinací, velké zakázky jsme pokryli prakticky ve všech světových regionech, kde působíme. Dodávali jsme do Velké Británie, Rumunska, Indonésie a dařilo se i v domovském Česku,“ dodal Foit.

Jednou z největších byla v březnu dodávka do 44 rumunských nemocnic na základě vyhraného tendru Světové banky. Do Rumunska půjde 102 resuscitačních lůžek a 337 intenzivních lůžek. „Tendry tohoto typu vždy vyžadují perfektní přípravu a složitou agendu, těší nás, že jsme dokázali porazit největšího světového konkurenta i lokální výrobce,“ uvedla oblastní manažerka společnosti pro střední a východní Evropu Adéla Vágnerová. Linet v obdobném programu Světové banky uspěl už loni, kdy v zakázce dodal 625 speciálních lůžek a necelých 459 transportních křesel.

Společnost registruje růst prodeje matrací, a to jak složitých aktivních systémů pro prevenci a léčbu dekubitů (proleženin), tak pasivních antidekubitních matrací, kterých Linet oproti loňsku dodal téměř dvojnásobné množství.

Pružně reagovat na zvýšenou poptávku umožnilo otevření nového závodu ve Slaném v druhé polovině loňského roku. Kompletně nový provoz zahrnuje všechny výrobní procesy od hrubého zpracování vstupního materiálu po montáž a balení hotových výrobků a je navržený především na výrobu nejprodávanějšího univerzálního lůžka pro standardní nemocniční péči Eleganza 1. Tržby výrobce zdravotnických lůžek Linet dosáhly v uplynulém obchodním roce 2016/2017 téměř tří miliard korun.

Linet Group je největším evropským dodavatelem inovativních zdravotnických lůžek, matrací bránících vzniku proleženin, nábytku i dalšího vybavení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Holding sídlí v Nizozemsku, zaměstnává zhruba 1500 lidí. Vyrábí ve dvou závodech: v německém Wickede a ve Slaném. Vyváží do více než sta zemí po celém světě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?