Prostějovská nemocnice otevřela nové onkologické oddělení

24. 8. 2010 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Prostějovská nemocnice otevřela nové onkologické oddělení, které se přestěhovalo do třetího poschodí pavilonu následné péče. Ve zrekonstruovaných prostorách jsou pacientům s rakovinou k dispozici tři klimatizované ambulance včetně odběrové místnosti a moderní sál pro podávání cytostatik.


Rekonstrukce oddělení trvala zhruba čtvrt roku a stála téměř šest milionů korun.

Přestože se rozsah služeb výrazně nemění, nové prostory by měly být pro pacienty s rakovinou především mnohem přívětivější. „Hlavní smysl, který nás vedl k této investiční akci, bylo to, že stávající prostory, které byly v pátém patře budovy Polikliniky, už nebyly vyhovující. Měli jsme zájem zázemí pro poskytování onkologické péče zkvalitnit,“ řekl při otevření oddělení ředitel nemocnice Tomáš Uvízl.

Onkologické oddělení prostějovské nemocnice se zabývá léčbou a komplexní diagnostikou. V případě pacientů, o které se nemůže postarat samo, spolupracuje se specializovanými pracovišti. Podle primáře Vladimíra Brtníka přitom počet nových případů onemocnění rakovinou neklesá, jen loni jich v nemocnici odhalili 870. „Letos počítáme, že to bude skoro 900 nových pacientů. Jedeme na dvě ambulance a projde nám jimi zhruba 70, 80 lidí denně,“ řekl novinářům.

Prostějovská nemocnice je jedním ze tří krajských zdravotnických zařízení, které hejtmanství před třemi lety pronajalo společnosti Středomoravská nemocniční ze skupiny AGEL podnikatele Tomáše Chrenka. Ten ji má spolu s areály v Přerově a ve Šternberku v pronájmu na 20 let.

Hejtmanův náměstek Michael Fischer (ČSSD) dnes uvedl, že investice do prostějovského areálu by měly pokračovat. „Máme poměrně ambiciózní plány, jak čerpat z evropských fondů a investovat do stavebního stavu budov,“ řekl Fischer.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?