Provoz nemocnic počasí neovlivnilo, ošetřují ale víc lidí po pádu

3. 12. 2014 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Pražské nemocnice i přes problémy s dopravou kvůli ledovce svůj provoz nijak neomezily a fungovaly jako obvykle. Valná většina jejich zaměstnanců se do práce dostala včas. ČTK to řekli ředitelé či mluvčí velkých pražských nemocnic. V některých zařízeních museli ale lékaři ošetřit mnohem víc lidí po pádu na namrzlém povrchu, a to většinou se zlomeninami, pohmožděninami či otřesem mozku.


Ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Marek Zeman ČTK řekl, že provoz nebylo nutné omezovat. Žádné problémy nahlášeny neměl. Lékaři a sestry do práce dorazili. Mluvčí nemocnice Lukáš Matýsek doplnil, že od pondělního odpoledne do dnešního rána stouply počty lidí ošetřených pro úraz o 50 procent. Celkem to bylo 30 lidí, převažovaly pohmožděniny a zlomeniny končetin.

Žádné potíže se zajištěním provozu nenastaly ani ve Fakultní nemocnici Motol. Podle ředitele Miloslava Ludvíka zařízení normálně funguje. Náměstek Martin Holcát upřesnil, že ambulance pro dospělé v traumacentru od 03:00 do dnešního dopoledne ošetřila 24 poranění, hlavně zlomeniny rukou a nohou a pohmožděniny. Běžně za stejnou dobu ošetří čtyři, pět poraněných. Dětská ambulance nápor zraněných nezaznamenala. „Děti v noci nikam nechodí,“ vysvětlil náměstek.

Stejný provoz jako každý jiný den byl i v Ústřední vojenské nemocnici. Počasí její chod podle mluvčí Jitky Zinke nijak neovlivnilo, zaměstnanci byli ráno včas na svých místech. Počty ošetřených pro zranění nestouply.

Bez problémů fungovala také Nemocnice Na Bulovce. „Z Palmovky jezdí náhradní doprava, úsek projíždějí autobusy. Dostupnost je sice o něco ztížená, ale v nemocnici žádná omezení nejsou,“ řekl mluvčí Martin Šalek. Nemocnice ale musela kvůli námraze ošetřit mnohem víc úrazů. Nejčastěji si lidé poranili zápěstí a kotníky. „Až o třetinu se zvýšil počet ošetřených na úrazové ambulanci během včerejšího dne (pondělí), především v odpoledních a večerních hodinách,“ upřesnil. lékaři úrazové ambulance se postarali o 80 pacientů, 15 z nich přivezla záchranná služba.

Pohotovost ve Všeobecné fakultní nemocnici řešila v noci kolem tří desítek případů, takový počet obvykle mívá. Podle mluvčího Filipa Brože ale třetina pacientů měla zlomeniny, pohmožděniny či otřes mozku. Větší nápor zdravotníci teprve čekají. Valná většina personálu dorazila do práce včas, chod nemocnice počasí neovlivnilo. „Mnozí se na situaci připravili a zajistili si odvoz. Pozdních příchodů bylo jen pár,“ řekl mluvčí a dodal, že také jen několik objednaných pacientů do ambulancí nepřišlo.

Počasí neovlivnilo ani provoz Thomayerovy nemocnice. „Vše funguje jako vždy, nejsou vůbec žádná omezení provozu,“ uvedla mluvčí Martina Štanclová a dodala, že sice úrazová ambulance je plná, ale tak to je každý den.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?