První centralizovaný urgentní příjem pro dospělé ve FN Brno

27. 1. 2016 12:27
přidejte názor
Autor: Redakce

Poprvé ve své historii má bohunická nemocnice centralizovaný urgentní příjem. Znamená velký přínos pro pacienty i pro zdravotníky Fakultní nemocnice Brno.




Dospělým akutním pacientům FN Brno přinese využívání této nové přístavby vyšší komfort poskytované péče, lepší dostupnost zobrazovacích metod a zkrácení ošetřovací doby. Pro zdravotníky pak nové prostory a optimalizace poskytované péče znamenají vyšší kvalitu pracovního i odborného zázemí. Nové přístavby k pavilonům L a CH za více než 41 milionů korun, z nichž dotace ze státního rozpočtu poskytnutá ministerstvem zdravotnictví činila 21 milionů korun, umožní FN Brno zásadní reorganizaci příjmových ambulancí pro dospělé, akutní pacienty.
V části připojené k budově L byl vybudován interní příjem sestávající ze tří interních ambulancí a jedné neurologické. Příjmová ambulance pro vstupní vyšetření a přiřazení kategorizace je využitelná i pro konziliární vyšetření a disponuje dvěma monitorovanými lůžky s rozvodem medicinálních plynů a jedním pracovním místem. Další čtyři expektační monitorovaná lůžka s jedním pracovním místem a rozvodem medicinálních plynů jsou pak v části observace. V části připojené k pavilonu CH je pro pacienty s traumatologickou a chirurgickou problematikou připraveno pět ambulancí Kliniky úrazové chirurgie FN Brno a jedna Chirurgické kliniky FN Brno.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?