První „Den otevřených dveří“

28. 10. 2018 7:48
přidejte názor
Autor: Redakce
společnost Teleflex otevírá 10. 11. 2018 poprvé ve své více než dvacetileté historii dveře architektonicky zajímavé budovy v Hradci Králové pro všechny, které zajímá zázemí jak vývoje, tak výroby globálního dodavatele lékařských technologií. Nejpoužívanější a nejinovativnější výrobky z produkce Teleflexu jsou katetry, které se vyvážejí do více než 120 zemí a jsou neodmyslitelnou součástí mnoha zdravotnických oborů, kde zachraňují životy a zkvalitňují léčbu pacientů.


Návštěvníkům bude ojediněle zpřístupněna celá továrna včetně prostor, kam není možné se za běžného provozu dostat, budou mít příležitost sami si zkompletovat katetr, vyzkoušet si některé lékařské metody jako například zavedení katetru na anatomickém modelu a získají spoustu dalších zajímavých informací.

„Naše společnost nedávno vyrobila 100 miliontý katetr, aktuálně rozšiřujeme výrobu
a masivně investujeme do areálu i zaměstnanců, kterých je v hradeckém závodě skoro 800. Rádi bychom proto pozvali rodiny a blízké našich zaměstnanců, ale i všechny ostatní zájemce, aby si naši královéhradeckou továrnu prošli a viděli i vyzkoušeli vše, co se u nás vymýšlí, vyrábí a vylepšuje,“ přibližuje Petr Bret, ředitel a místopředseda představenstva společnosti Teleflex. Ve společnosti pracuje 18 let, včetně dlouhodobého pobytu v americké pobočce společnosti, kde ho stejně jako na tuto akci doprovodily jeho dvě děti.

V Den otevřených dveří přivítají návštěvníky od 9 hodin zaměstnanci společnosti. „Všichni budou moci projít po vytyčené trase a za asistence zaměstnanců celou továrnu
od inovativního centra přes konstrukci, nástrojárnu, vlastní výrobu až po sklad. Uvidí téměř celou naši továrnu, tj. samotnou výrobu, kompletaci výrobků, demonstraci užití produktů
i jejich vývojové zázemí,“ uvádí Pavel Beneš, personální ředitel pro Českou republiku. „Zájemci si také budou moci vyzkoušet pod vedením nejlepších odborníků zavedení katetrů na testovacích figurínách přesně tak, jak jsou trénováni našimi specialisty lékaři. A ti nejkreativnější si budou moci sestavit za asistence kolegů vlastní katetr,“ doplňuje Beneš.

Pro návštěvníky i budoucí kolegy, kteří na Pražskou třídu č. 209/182 zavítají s dětmi,
je připraven dětský koutek a zároveň bude pro všechny připraveno malé občerstvení. Bezplatné parkování je zajištěno v areálu továrny. Součástí dne bude také soutěž, jejíž výherci se mohou těšit na softshellové bundy, trička a další praktické dárky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?