Psychiatrická nemocnice (PN) Kosmonosy zve na Dny pro duševní zdraví 2015

17. 8. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
V souvislosti se Světovým dnem duševního zdraví pořádá PN Kosmonosy ve dnech 7. - 10. září ve svém areálu a v Mladé Boleslavi pestrou nabídku aktivit pro veřejnost.


Akci 7. září zahájí autorské čtení a diashow spisovatele Josefa Formánka a beseda s odborníky nejen o duševních nemocech v Gymnáziu Dr. Josefa Pekaře v Mladé Boleslavi. V areálu PN Kosmonosy si mohou návštěvníci od 8. -10. září prohlédnout oddělení a účastnit se zde i dalšího kulturního programu. V Mladé Boleslavi bude festival 9. září pokračovat autorským recitálem Josefa Fouska a další besedou s odborníky.

Organizátoři Dní pro duševní zdraví chtějí prostřednictvím doprovodných činností rozšířit povědomí veřejnosti o práci v psychiatrické nemocnici. Zároveň chtějí přiblížit tabuizované prostředí i témata, která s duševní nemocí úzce souvisejí. Nové informace by spolu s prožitky z pořádaných akcí měly přispět k lepšímu porozumění duševně nemocným lidem a zbavit zejména laickou veřejnost mylných představ a předsudků.

Přijďte si povídat, prohlížet, relaxovat, poslouchat hudbu, malovat i nahlížet do otevřených dveří jednotlivých oddělení.

Celý program Dní pro duševní zdraví 2015 najdete na: www.plkosmonosy.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?