Ptačí chřipka se již rozšířila do 11 vietnamských provincií

28. 7. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ve Vietnamu od počátku roku viru podlehlo 16 lidí. Nová ohniska viru ptačí chřipky H5N1 v Číně, Thajsku a Vietnamu potvrzují, že virus má v této oblasti endemický charakter, uvedla počátkem měsíce Organizace OSN pro výživu a zemědělství...


HANOJ - Ptačí chřipka se rozšířila již do 11 vietnamských provincií. Informovaly o tom místní úřady, které zároveň vyzvaly obyvatele, aby se před nebezpečným virem chránili. Od počátku roku mu podlehlo v zemi 16 lidí.

K dnešnímu dni uhynulo nebo bylo ve Vietnamu vybito více než 50.000 kusů drůbeže v důsledku nového rozšíření viru. Přitom v březnu vláda oznámila, že se jí podařilo epidemii v zemi vymýtit.

Poslední zasaženou provincií je Long An na jihu země. Počátkem měsíce uhynulo kvůli chřipce v této provincii asi tisíc kuřat. Další čtyři tisíce byly preventivně vybity ve dvou drůbežárnách.

Ptačí chřipka se poslední měsíc opět rozšířila také v Thajsku, kde na ni zemřelo osm osob, v Číně a v Indonésii. Vietnamské úřady se snaží také zpřísnit kontroly na hranicích a zabránit dovozu podezřelé drůbeže ze zahraničí.

Nová ohniska viru ptačí chřipky H5N1 v Číně, Thajsku a Vietnamu potvrzují, že virus má v této oblasti endemický charakter, uvedla počátkem měsíce Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO).

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?