Půl milionu má pomoci nemocnici

15. 4. 2010 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
V září loňského roku začalo zastupitelstvo poprvé řešit problém opravy operačních sálů v královédvorské městské nemocnici.


Tehdy se objevil návrh, aby město podpořilo půl milionem korun projekt výstavby nových sálů. Ředitel nemocnice Miroslav Vávra totiž vedení města upozornil, že operační prostory jsou ve špatném stavu, který vyžaduje modernizaci. Proto si nemocnice nechala vypracovat studii.

„Ta ukázala, že operační sály není možné v současných prostorech rekonstruovat,“ vysvětlil Vávra. Jako řešení se tak jeví výstavba nových sálů. Podle nejhoršího možného scénáře by mohlo dojít ke spojení královédvorské a trutnovské nemocnice.

„Návrh na darování projektové dokumentace má kraji dokázat, že město má zájem na zachování a dalším rozvoji naší nemocnice,“ uvedl zastupitel Petr Vojtěch, jeden z iniciátorů.

Nakonec se ale zastupitelé rozhodli vyčkat na novou koncepci krajského zdravotnictví. Přispělo k tomu i jednání s krajskou radní pro zdravotnictví Janou Třešňákovou.

„Budeme dělat všechno pro to, aby se podařilo dostat peníze na projekt do rozpočtu na rok 2010. Na vlastní stavbu budeme shánět peníze i z evropských dotací. Budu za místní nemocnici bojovat, aby zůstala zachována,“ uvedla Třešňáková na setkání s královédvorskými občany. Náklady na stavbu by měly činit šedesát až osmdesát milionů korun.

Nyní se k podpoře projektu vedení města znovu vrací. Na dnešním jednání zastupitelstva se bude opět rozhodovat o půlmilionové dotaci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?