Quo vadis, (nejen) česká kardiologie?

27. 6. 2018 7:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Rozhovor s prof. MUDr. Milošem Táborským, CSc., FESC, MBA, předsedou České kardiologické společnosti a přednostou I. interní – kardiologické kliniky Univerzity Palackého a Fakultní nemocnice Olomouc.


Profesor Miloš Táborský, přední český kardiolog, hodnotí Českou kardiologickou společnost jako dynamickou a moderní odbornou lékařskou společnost, které se daří pro potřeby kardiologů rychle vydávat guidelines v souladu s evropskými doporučenými postupy a která spolupracuje s řadou zahraničních pracovišť. Česká kardiologie je jako obor na špičkové evropské úrovni – jako příklad uvádí Miloš Táborský dramatickou změnu v léčbě infarktu myokardu. K rozvoji současné podoby intervenční katetrizační léčby infarktu myokardu významně přispěli i čeští kardiologové.

Které nejnovější kardiologické studie považuje profesor Táborský za stěžejní, zda je dostatečně účinná primární a sekundární prevence kardiovaskulárních onemocnění, jaké jsou novinky v léčbě srdečního selhání a dalších srdečních onemocnění a na co se zaměří výzkum v kardiologii v nejbližších letech – to vše se dozvíte v novém rozhovoru Medical TV. Děkujeme sponzorům pořadu MEDKOTECH s.r.o. a Cardiomed s.r.o.

Video s profesorem Táborským najdete na **www.zdravi.euro.cz**

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?