Rada kraje rozhodla: Šéf záchranky skončil

20. 12. 2011 9:57
přidejte názor
Autor: Redakce
Od dnešního dne už Ivo Tukinski není ředitelem Územní záchranné služby Karlovarského kraje. Krajští radní jej včera z funkce odvolali jednomyslně a s okamžitou platností.


„Ivo Tukinski byl odvolán se záležitostmi spojenými s hospodařením záchranné služby. Řízením záchranky byl zatím pověřen Karel Vaněk, jeho dosavadní zástupce,” uvedla Jana Pavlíková, krajská mluvčí. Dodala, že krajští radní zároveň doporučili odsouhlasit mimořádný příspěvek záchranné službě ve výši deseti milionů korun. O tom ale s konečnou platností musí rozhodnout mimořádné krajské zastupitelstvo, které se kvůli záchrance sejde ve čtvrtek 22. prosince.

Ivo Tukinski pracoval jako ředitel záchranky deset let. Hejtmana Josefa Novotného ale rozčílilo hospodaření záchranné služby v posledních měsících.
Vedení kraje totiž záchrance na podzim letošního roku přispělo na dorovnání plateb částkou dvou milionů. Mysleli jsme, že tím jsou problémy vyřešeny. Nebyly. Za necelý měsíc přišel ředitel s tím, že mu chybí další miliony. To je věc, která svědčí o tom, že hospodaření svěřené instituce neměl pod kontrolou,” uvedl hejtman Novotný.

Bez deseti milionů od Karlovarského kraje se ovšem záchranka finančně potopí.

Že je situace velmi vážná, to před týdnem potvrdila i krajská mluvčí Jana Pavlíková. „Vedení Územní záchranné zdravotní služby Karlovarského kraje podalo žádost, zda by Karlovarský kraj mohl poskytnout návratnou finanční výpomoc ve výši 10 milionů korun na uhrazení chybějících provozních prostředků ještě pro letošní rok včetně mzdových nákladů,” vysvětlila tehdy mluvčí.

Celý článek najdete na serveru denik.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?