Rada odvolala kvůli hospodaření ředitele nemocnice v Krnově

19. 7. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Rada Moravskoslezského kraje odvolala k pátku 16.7. kvůli špatnému hospodaření ředitele nemocnice v Krnově na Bruntálsku Josefa Vedrala. Loni nemocnice hospodařila se ztrátou 16,5 milionu korun. Rada také rozhodla o vyhlášení výběrového řízení na funkci ředitele v nemocnici Třinec...


OSTRAVA - na Frýdecko-Místecku, přestože její ředitel Jan Ference nebyl přímo odvolán. Novinářům to v pátek řekl hejtman Evžen Tošenovský (ODS).

Přestože třinecká nemocnice jako jediná z devíti krajských zdravotnických zařízení loni skončila se ziskem 3,2 milionu korun, kraj se rozhodl vyhlásit nové výběrového řízení. Důvodem jsou především některé administrativní pochybení a personální politika managementu.

Krajští radní už v dubnu odvolali kvůli špatným hospodářským výsledkům ředitele čtyř nemocnic, a to Karviné, Nového Jičína, Bílovce na Novojičínsku a Vítkova na Opavsku. Zároveň ze stejných důvodů přijali i demisi ředitele opavské nemocnice. Podle řediteli předložených výsledků tehdy hospodařila se ziskem právě jen krnovská a třinecká nemocnice. Krnovské zařízení však v dubnu počítalo s tím, že za provedené výkony dostane od pojišťoven více peněz než se mu nakonec podařilo usmlouvat.

Moravskoslezský kraj spravuje devět nemocnic. Společně za loňský rok vykázaly záporný hospodářský výsledek přes 318 milionů korun, v roce 2002 přitom ztráta činila asi 142 milionů korun.

Od července má nové vedení opavská nemocnice, kterou řídí Milan Cvek, karvinské zařízení vede Kazimír Kawka a vítkovskou nemocnici Jiří Bajer. Od srpna pak do svých funkcí nastoupí ředitel zdravotnického zařízení v Novém Jičíně

Radan Gocala a Jaromír Aleš jako nový šéf nemocnice v Bílovci.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?