Radní požadují odvolání sekretáře asociace nemocnic Chotěborského

10. 7. 2018 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Středočeští radní chtějí, aby členská schůze asociace krajských nemocnic odvolala generálního sekretáře spolku Zbyňka Chotěborského. Zbavili ho již funkcí v představenstvech oblastních nemocnic. Důvodem jsou komunikační problémy a neshody s vedením zdravotnických zařízení. Členská schůze se má sejít dnes odpoledne. Podle Mladé fronty Dnes byl Chotěborský vlivným přímluvcem podnikatele Tomáše Horáčka, který čelí obvinění z ovlivňování veřejných zakázek v nemocnicích a sociálních zařízeních.


Podle krajského radního pro zdravotnictví Roberta Bezděka (ANO), který Chotěborského odvolání navrhl, nebylo naplněno ani očekávání, že bude ve středočeských nemocnicích nastaven efektivní způsob centrálních nákupů a dosaženo lepších výsledků hospodaření.

Kraj v tiskové zprávě poukázal také na informace médií, podle nichž Chotěborský ředitele středočeských nemocnic vodil na schůzky Horáčkem. „Chtěl bych důrazně konstatovat, že se ani jeden z ředitelů nemocnic na vedení kraje ani na mne, jakožto radního a předsedu Asociace středočeských nemocnic, v minulosti s takovou informací neobrátil. Nikdo nám neřekl, že jsou či byli tlačeni k úpravě veřejných zakázek,“ uvedl Bezděk.

Nerozumí prý tomu, proč tak ředitelé neučinili a na místo svému zakladateli dávají vyjádření médiím. „Chci věřit, že se toto jednání nestalo součástí politického či mediálního tlaku, nebo dokonce součástí jiného nestandardního chování. Je zvláštní, že se tak stalo až po medializaci kauzy pana Horáčka. Informovat vlastníka o takových skutečnostech považuji za naprosto zásadní věc, kterou musí dobrý manažer udělat,“ dodal Bezděk.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?