Radní připsali Bakešovu nemocnici státu

16. 6. 2006 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Bakešova nemocnice již patří státu. Smlouvy o převodu podepsal v úterý ministr zdravotnictví David Rath a včera je schválili krajští zastupitelé. "Převod je uzavřený, prostory nemocnice by měl na základě smluv začít využívat sousední Masarykův onkologický ústav," potvrdil radní František Adamec...


Kromě budovy převezme ústav dluh nemocnice, který dosáhl částky pětadvaceti milionů korun, a nabídl pracovní smlouvy všem sto padesáti zaměstnancům. Přestoupit k onkologii se rozhodla šedesátka z nich.

„Na naši nabídku reagovalo jedenáct lékařů a patnáct sester. Zbytek tvoří zdravotnický a technický personál nemocnice,“ upřesnila mluvčí ústavu Zuzana Joukalová. V Masarykově onkologickém ústavu bude pracovat také bývalý ředitel Bakešovy nemocnice Tomáš Skřička. „Všichni nastupují k prvnímu červenci. Absolvují adaptační program, ve kterém se seznámí s chodem ústavu,“ dodala Joukalová.

Bakešova nemocnice je zavřená. Služba na vrátnici odkazuje pacienty na jiné zdravotnické zařízení v Brně nebo na nemocnici v Ivančicích. „Ta dokončí převod nemocnice a zároveň se vypořádá se zaměstnanci, kteří nevyužili možnosti pracovat v onkologickém ústavu,“ dodal Adamec.

Rovnost - Deník Břeclavska

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?