Radnice v Lípě vytvořila speciální skupinu. Má vyjednat majetkový podíl v nemocnici

19. 5. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Možnosti, za kterých by město Česká Lípa mohlo majetkově vstoupit do českolipské nemocnice, bude hledat a posuzovat speciální pracovní skupina. V ní mají být zastoupeny všechny politické strany a hnutí, které se dostaly do zastupitelstva.


Vedením skupiny stejně jako dalším jednáním v této záležitosti byla zastupiteli pověřena starostka města Romana Žatecká.

„Úkolem pracovní skupiny bude navrhnout vhodnou variantu majetkového vstupu města do nemocnice, ale také opatřit veškeré nutné podklady, aby mohli zastupitelé o tak závažném kroku kvalifikovaně rozhodnout,“ upřesnila Žatecká.

„Musíme přesně vědět, jak nemocnice v dlouhodobém horizontu hospodařila, co plánuje, jaký předpokládá vývoj do budoucna a co přesně vstupem do nemocnice město Česká Lípa získá. Nechceme další bezednou studnu na investice.“

Zastupitelstvu města byla od majitele nemocnice, Libereckého kraje, doručena nabídka se třemi základními variantami řešení majetkového vstupu. Město má tak možnost buď odkoupit akcie nemocnice, navýšit základní jmění o vklad města, nebo obě varianty zkombinovat. Jednání zastupitelstva v České Lípě se zúčastnil krajský radní pro zdravotnictví Petr Tulpa i generální ředitel nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?