Rath: Nevěřte všemu co se vypráví

2. 8. 2006 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Regulační srážky, které musí zaplatit někteří lékaři za to, že překročili limity, považuje ministr zdravotnictví David Rath za zanedbatelné. Na otázku co by poradil lékařům, kteří tak vlastně dotují zdravotní péči svým pacientům z vlastní kapsy uvedl: „Já bych řekl, abyste nevěřili všemu, co se vypráví, kdejaké hlouposti.“...


Tzv. regulační srážky, které musí zaplatit někteří lékaři za to, že překročili limity, považuje ministr zdravotnictví David Rath za zanedbatelné. Na otázku co by poradil lékařům, kteří tak vlastně dotují zdravotní péči svým pacientům z vlastní kapsy uvedl: „Já bych řekl, abyste nevěřili všemu, co se vypráví, kdejaké hlouposti.“

Dále dodal, že ministerstvo zdravotnictví provedlo v OZP kontrolu a nepřišlo na žádná pochybení v souvislosti se srážkami. „Jeden příklad za všechny. Praktický lékař , který jen od OZP dostal za 1.čtvrtletí 170 tisíc korun, dostal srážku 5 tisíc korun za překročení limitů, které znal dopředu,“ uvedl ministr.

Podle ministra lékařům v žádném případě nehrozí bankrot. „Když tohle vyplatí jen OZP, většina má stejně pacienty u VZP, ale budiž, tito byli třeba nějací mimořádní,“ řekl ministr.

Ministr argumentuje také tím, že příjmy praktickým lékařům vzrostly meziročně o 11 %: „takže není důvod ke stesku,“ uvedl Rath na závěr.

(iso), www.Zdravi.Euro.cz

Reakce čtenářů Zdraví.Euro.cz

Petr Vlach

Pane ministře Rathe, nemluvíte a nepíšete pravdu. Regulační srážky nejsou zanedbatelné. Když chcete pacienta léčit, dostanete pokutu. Váš cíl:“ Lidé umírejte, hlavně plaťte a nic nechtějte“!! „Vy nahoře si to umíte vždy zařídit“. Co je vám po lidech.

uživatel nepodepsán

Opět nepřekvapil, bývalý pravičák prudce přetavený do potřeb levicové strany. Mistrný demagogický, cíleně závist podporující, z kontextu vytržený příklad. Jak libě zní voličům levice „slůvka“.. jeden lékař, dostal jen od OZP, 170 000…jen 5 000 regulace, nárůst příjmů o 11%….

Takovou částku - 170 000 - dostene jen lékař, který má většinu pacientů u zmíněné pojišťovny, protože je tam převáděl z nějakého důvodu. Je potřeba psát o lékařích, jejichž regulace činí třeba polovinu nebo třetinu částky, kterou od dané pojišťovny za svoji práci dostali. Těch bude hodně, přijdou regulace od dalších pojišťoven a pak se probudí mlčící masa…Ale pan poslanec má imunitu…

Roman Houska

Příjem od OZP za 1 Q 1500,-, regulace 2700,-!!! Práce tedy několik měsíců zdarma.Komunismus???

uživatel nepodepsán

Jasná dg.: pseudolalia fantastica ( et fanatica :-) A co třeba jít dělat reformu zdravotnictví na Kubu ? Možná by ho to levičáctví přestalo bavit. I když … kdyby z toho plynula nějaká prebenda, byl by se schopen i boskávať s Fidelem. Jakže se říká takovému horolezectví …. a…..´ :-)

MUDr. Miroslav Mauci

Dr. Ráth je příliš skromný. Já osobně se divím , že se nenominoval na Nobelovu cenu, vždyť vymyslel něco , co nemá na světě obdoby. Běžně je v civilizovaných zemích péče dělena na hrazenou z veřejného pojištění a na hrazenou přímo pacientem /případně z připojištění/.U nás místo, aby byla zavedena adekvátní spoluúčast pacientů i na léčbě, byla zavedena péče hrazena ošetřujícím lékařem. Toto je zcela jistě naprosto geniální řešení hodné našeho pana ministra.Takže se divím , že nejezdí po světových ekonomických kongresech a neprezentuje tuto převratnou novinku ve financování zdravotních systémů. Jistě by se našli další zájemci o tento patent. Např. na Kubě ….

nasrallah

Práce a cena za ni od OZP za ledn 06 1510, regulace 800 Kč.Pan (ex)ministr Rath toto dobře ví, nikdy mu informace z různých stran pravda nechyběli.Jestliže tomu tak je, pak ovšem opět (ne poprvé) lže a záměrně.Stává se již dobrým zvykem soc.demokracie a jejích představitelů pomoci si k dobrému výsledku jejich jinak katasrofálbní zdravotní politiky lží.Pan (ex)premiér Paroubek má zdatného učně.Dr Rath se stal symbolem posledních mizerných chvil socanské vlády.Lhát a přikrádat,jest-li někdo vytáhne něco nepříjemného zapříta pokusit se jej likvidovat.Sakra nepřipomíná to něco?? Inu ten soc. v názcvu strany asi není náhodou.

Hana Roubková

Ach jo, pane Rathe, kdy už konečně přstanete mluvit nesmysly. Jak dlouho jste sám sloužil, abyste v pohodě uživil rodinu a k tomu milenku? Uvědomte si, že lékař - soukromník, který dostane zaplaceno (nebo taky nezaplaceno) za poctivou práci, musí taky zaplatit benzín,který potřebuje k jízdám za paciety, musí odevzdat daně a ostatní, co po něm finanční úřad požaduje. Proč se, lidi, koukáte na doktora jako na vyvrhele a takový ministr, který dělá jen jako že dělá,neví o čem mluví, a má všechny možné výhody, uniká pozornosti. Asi se budeme muset smířit s novodobým úslovím: Posaď za stůl Ratha, vymyslí ti lejstro. Holt doktoři jsou příliš vidět, páni Ráthové a spol. se ukryjí za zdmi ministerstev a strach jim nedovolí vystrčit nos, aby přes něj nedostali. Pan MUDr. Macek má moje sympatie. I když to bylo čistě soukromé. Konečně by taky mohlo dojít k tomu, že dr. Rath dostane za celý národ.

Josef Melezínek

Platba za 1.Q.06 z OZP 4835,- regulace 1532,- t.j. 32,3% přijmů vrátit. Zaměstnanci placení z našich daní lžou, jako když Rudé právo tisklo. Normálně bych takového zaměstnance vyhodil na hodinu, ale tihle mají poslaneckou imunitu.

MUDr.Zdeňka Sobotková

Příjem za první kvartál od OZP 19 500,- regulace za první kvartál 4 700,-. Bez vysvětlení, bez zdůvodnění, bez odpovědi na doporučený dopis. Ihned částečně strženo z první následné platby od OZP. Zcela jasně regulace udělena za preventivní prohlídky novorozenců, nářízené ze zákona, které jsem nemohla neprovést.

Bezejmený

Vybavuje se mi scéna z filmu „Jáchyme, hoď ho do stroje“ - „jen ať si pindá, my jsme na to zvyklý. Fuck Ratha a ČSSD, za pár týdnů půjdou stejně i se s. Paroubkem do p…le ,tedy na smetiště dějin, kam stejně již od počátku patří…










  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?