Ředitel Bulovky Zajíc odstoupil,dočasně ji povede jeho náměstkyně

18. 6. 2013 7:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitel Nemocnice Na Bulovce Petr Zajíc rezignoval, do řádného výběrového řízení ji povede jeho náměstkyně Zuzana Bonhomme Hankeová. Ústav hematologie a krevní transfúze (ÚHKT) povede od 1. července vítěz konkurzu Petr Cetkovský.


„K 17. červnu rezignoval na svoji funkci dosavadní ředitel Nemocnice Na Bulovce Petr Zajíc. Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) rezignaci přijal. Od 18. června povede tuto nemocnici až do řádného výběrového řízení náměstkyně odstupujícího ředitele paní Zuzana Bonhomme Hankeová,“ uvedla bez dalších podrobností mluvčí.

Zajíc ČTK řekl, že odstupuje z rodinných a osobních důvodů, podrobněji důvody rozvádět nechtěl. Budoucnost Bulovky a její převzetí Prahou je podle Zajíce už věcí nového ředitele. „Situace Bulovky je i přes mou rezignaci konsolidovaná, hospodaření vyrovnané a vnitřní dluh se během mého téměř dvouletého působení v roli ředitele neprohloubil, což považuji za velmi důležitý a příznivý signál,“ řekl končící ředitel.

Cetkovský, který povede ÚHKT, v ústavu působil od roku 2001 jako přednosta klinického úseku. Předchozí ředitel ÚHKT Marek Trněný odstoupil z funkce na začátku dubna. Ministr ho pověřil řízením ústavu do doby nástupu nového ředitele.

Trněný tehdy ČTK řekl, že dostal na výběr mezi vedením ÚHKT a první interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice, rozhodl se pro kliniku.

„Profesor Cetkovský vzhledem ke svému mnohaletému působení v ÚHKT tento ústav velmi dobře zná. Věřím proto, že naváže na vše dobré, co zde již bylo vykonáno a bude i nadále pokračovat v úzké spolupráci s 1. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy a s Všeobecnou fakultní nemocnicí,“ komentoval změnu ředitele Heger.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?