Ředitel Karlovarské krajské nemocnice Petr Svoboda rezignoval

24. 3. 2014 8:19
přidejte názor
Autor: Redakce
Generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice a.s. (KKN) Petr Svoboda rezignoval na svou funkci. Rezignací se bude ještě zabývat rada kraje. ČTK to dnes potvrdil mluvčí KKN Vladislav Podracký. Svoboda vedl KKN od května loňského roku.


„Generální ředitel podal rezignaci krajské radě. Na ní bude, jestli ji přijme,“ uvedl Podracký. Rezignace Svobody nebude mít podle něj žádný dopad na chod nemocnice nebo její pacienty.

Petr Svoboda se ujal vedení KKN, která slučuje krajské nemocnice v Karlových Varech a Chebu v polovině loňského roku poté, co rezignoval tehdejší ředitel Luděk Nečesaný. Musel řešit výrazný pokles příjmů nemocnic způsobený úhradovou vyhláškou. I kvůli ní se KKN dostala loni do ztráty podle odhadů 100 až 120 milionů korun.

Svoboda měl v dubna přeložit krajským zastupitelům návrh koncepce lůžkové zdravotnické péče v kraji. Podle ní by Karlovarský kraj měl přistoupit na provozní dotace pro KKN nebo pro ni najít silného strategického partnera a pronajmout ji. Provozním dotacím se ale zatím kraj bránil.

Petr Svoboda kromě KKN vedl i nemocnici v Kyjově. Přihlásil se také do výběrového řízení na jejího nového ředitele. Vedení obou zdravotnických zařízení Svobodovi vytýkal jak Karlovarský, tak i Jihomoravský kraj.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?