Ředitel meziříčské nemocnice navrhl přestěhovat léčebnu

20. 4. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení Nemocnice Valašské Meziříčí navrhlo radnici přestěhovat plicní oddělení a léčebnu dlouhodobě nemocných z detašovaného pracoviště na Žerotínově ulici do rekonstruované hlavní budovy. S doporučením přemístit uvedená oddělení se obrátil na vedení města ředitel meziříčské nemocnice Milan Leckéši...


VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ -

„Sledujeme tím zlepšení kvality zdravotnické péče a zvýšení hospodárnosti provozu našeho zařízení,“ vysvětlil Leckéši.

„Přes sto let stará budova plicního oddělení a léčebny dlouhodobě nemocných podle jeho slov neodpovídá podmínkám moderního zdravotnictví. Kromě toho je od nemocničního komplexu dosti vzdálena,“ doplnil tiskový mluvčí radnice Josef Beneš.

Vlastníkem předmětných objektů je město Valašské Meziříčí. “ Jednání jsou teprve v počátcích. Bude nutné odpovědět nejen na otázku, kam tato dvě pracoviště umístit, nýbrž i nalézt pro uvolněnou budovu smysluplné využití,“ konstatoval starosta Jiří Kubeša.

„Město bude trvat na tom, aby případnou realizací navržených změn nedošlo k omezení zdravotnické péče ani ke snížení její kvality a dostupnosti,“ doplnil tiskový mluvčí. “ To také garantujeme. Možné varianty řešení předložíme do konce května,“ ubezpečil Milan Leckéši.

Naše Valašsko

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?