Ředitel nemocnice rezignoval

8. 1. 2010 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Pouze do konce ledna zůstane obsazeno ředitelské křeslo Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi Josefem Langerem.Ten totiž včera oznámil, že ve své funkci končí.


„Odcházím na vlastní žádost, ke které mne vedou osobní důvody,“ řekl krátce Josef Langer. Další důvody nechce ředitel sdělovat. Nejdříve chce se svým rozhodnutím seznámit kolegy a personál nemocnice.

O odchodu hovořil ředitel Langer i s předsedou dozorčí rady nemocnice a náměstkem hejtmana Středočeského kraje Robinem Povšíkem.

„Pan ředitel odvedl pro nemocnici vynikající kus práce. Nemocnice se bude moci pochlubit nejlepším hospodářským výsledkem ve své historii,“ uvedl pro Deník Povšík s tím, že nemocnice je vedena dobře po ekonomické i medicínské stránce. Navíc patří k nejlépe hodnoceným zařízením.

Povšík také uvedl, že ho odchod ředitele nemocnice mrzí. Jméno toho, kdo by měl Langera v jeho funkci vystřídat, ovšem v tuto chvíli říct nechce.

„Ve vedení kraje už máme určitou představu, nicméně pan ředitel končí až v závěru ledna, takže si myslím, že máme určitý čas na to, zveřejnit jméno nového ředitele a představit ho,“ poznamenal dále Robin Povšík.

Odchod Josefa Langera mrzí také primátora města Mladá Boleslav Raduana Nwelati. „Byl to člověk, který o nemocnici něco věděl a dlouhou dobu v ní pracoval. Obávám se toho, že tam nyní přijde někdo, kdo s ní nemá nic společného. I kdyby to byl někdo z nemocnice, tak to bude někdo, kdo tam je jen velmi krátce, nezná ji tak dobře, a to může nemocnici poškodit,“ uvedl pro Deník primátor Mladé Boleslavi.

Ředitel nemocnice Josef Langer v této funkci končí už podruhé ve své kariéře. Poprvé skončil v roce 2003 poté, co byl ze své funkce odvolán.

Tehdy jej nahradil Luděk Nečesaný, následovaný Raduanem Nwelatim a později Ladislavem Řípou. V roce 2008 se do své funkce znovu vrátil poté, co se změnilo vedení Středočeského kraje.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?