Ředitel nemocnice v Litomyšli odstoupil z městských funkcí

9. 5. 2013 7:57
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitel litomyšlské nemocnice Libor Vylíčil se rozhodl odstoupit z funkcí městského radního a zastupitele. Jako důvod uvedl vypjatou atmosféru kolem nemocnice, přetrvávající útoky na jeho osobu a upadající politickou kulturu ve městě. ČTK o tom informovala mluvčí města Michaela Severová. Krajská nemocnice se potýká na dětském oddělení s nedostatkem lékařů.


„Noví členové opozice dokážou pouze rozvracet věci, které jsou pro rozvoj přínosné a nejsou schopni sami navrhnout nic nového, pozitivního, lepšího,“ uvedl Vylíčil v tiskové zprávě.

Vylíčila nahradí za volební stranu Nestraníci pro Litomyšl lídr kandidátky Miroslav Brýdl, který byl dlouholetým starostou a radním Litomyšle.

„Rada města projednala tuto informaci, zastupitelstvo města Litomyšl se jí bude zabývat na svém zasedání 21. května,“ uvedla Severová.

Krajská nemocnice v Litomyšli přestala přijímat dětské pacienty na lůžkové oddělení 25. dubna. Dvě atestované lékařky z pěti doktorů na oddělení odcházejí do soukromé praxe a zdravotnické zařízení přes intenzivní snahu chybějící odborníky nesehnalo. Uzavření ohrožuje i existenci novorozeneckého oddělení a porodnice, které jsou s lůžkovou částí dětského oddělení těsně spjaty.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?