Ředitel Oblastní nemocnice Trutnov Limburský končí

1. 10. 2013 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Dlouholetý ředitel Oblastní nemocnice Trutnov Martin Limburský (56) z osobních důvodů ke konci listopadu v čele nemocnice končí. Již minulý týden opustil místo v představenstvu nemocnice a také přestal být členem představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje.


ČTK to řekl mluvčí hejtmanství Imrich Dioszegi. Limburský nemocnici vedl od roku 1996. Řízením nemocnice bude po jeho odchodu pověřena ekonomická náměstkyně Jana Totková.

Z pěti krajských nemocnic je trutnovská po Náchodu a Jičínu třetí největší. Loni vykázala při výnosech 488 milionů korun ztrátu 5,5 milionu korun. V nemocnici bylo loni hospitalizováno 13.409 pacientů, její lékaři provedli 4022 operací. Nemocnice má přes 600 zaměstnanců a patří tak k největším zaměstnavatelům v regionu.

Loni Limburský kandidoval za Koalici pro Královéhradecký kraj do zastupitelstva hradeckého kraje. Z 18. místa kandidátky se do zastupitelstva nedostal. Koalice pro Královéhradecký kraj skončila v opozici. Vládu v kraji utvořily ČSSD a KSČM.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?