Ředitel roudnické nemocnice končí, nahradí ho Krajník

21. 8. 2012 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Vít Hroch odchází ke konci srpna. Majitelé nemocnice nechtějí komentovat důvody, výpovědi podalo několik lékařů i primář porodnice.


Podřipské nemocnici s poliklinikou od září už nebude šéfovat Vít Hroch, který „po vzájemné dohodě“ končí k 31. srpnu. „Ano, mohu to potvrdit. Bližší informace ale nebudu sdělovat,“ uvedl na dotaz Deníku Josef Krajník.

Spolumajitel nemocnice se po osmi měsících vrací oficiálně do ředitelského křesla. „Spolu se mnou bude nemocnici řídit i Lenka Pasečiaková,“ sdělil Krajník. Ekonomka nemocnice je zároveň prokuristkou společnosti provozující nemocnici.

Hrocha si do vedení roudnické nemocnice na začátku roku přivedl nový spolumajitel Jakub Zavoral, ústecký politik z TOP 09. Nyní se ale rozhodl s Hrochem rozvázat spolupráci. Spekuluje se, že jako záminka posoužily hromadné výpovědi lékařů, a to i primáře gynekologie a porodnice Jaroslava Chocholatého.

Podle informací Deníku byl Hrochův konec v ředitelském křesle dopředu plánován. V poslední době odcházející ředitel nebyl informován o plánech a rozhodnutích jednatelů, což na začátku srpna potvrdil i Krajník, když pro Deník komentoval zveřejněnou informaci o hromadném odchodu lékařů z nemocnice.
Přestože špitál nyní bude řídit Krajník s Pasečiakovou, spolumajitelé počítají s nalezením nového ředitele, a to prý nejpozději do října.

Nový šéf by měl podle jednatelů dotáhnout do úspěšného konce vyjednávání s pojišťovnami a prohloubit spolupráci s ostatními zdravotnickými zařízeními. Roudnická nemocnice totiž stále nemá zajištěny smlouvy s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou po roce 2013. Podle naposledy zveřejněných informací přitom největší pojišťovna v zemi počítá s tím, že skončí samostatné gynekologicko – porodnické oddělení s pediatrií. Zbylá oddělení mají získat krátkodobé smlouvy.

Boj o existenci nemocnice sleduje s napětím veřejnost na Podřipsku. Vznikla petice, kterou podepsalo zhruba 11 tisíc lidí. Ta má dát ministerstvu zdravotnictví najevo, že špitál si lidé přejí zachovat. Distribuce petičních archů probíhala například prostřednictvím obecních úřadů na Roudnicku. Nemocnici pomáhají i někteří politici.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?