Ředitel ÚVN Miroslav Bartoš po devíti letech končí

14. 5. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Miroslav Bartoš, ředitel Ústřední vojenské nemocnice v Praze Střešovicích ve své funkci končí. V čele tohoto prestižního zařízení stál od roku 1995. Podle nějkterých informací by měl Bartoše nahradit Štefan Brunclík z vojskové zdravotní služby. Současný ředitel zůstává do konce tohoto měsíce...


PRAHA - Kvality Miroslava Bartoše, ředitele Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze Střešovicích, nikdo nezpochybňuje, řekl mluvčí ministra obrany Ladislav Šticha.

Bartoš přesto od konce tohoto měsíce ve své funkci končí, podle mluvčího je důvod především to, že armáda osoby ve vedoucích funkcích po několika letech střídá. Bartoš vedl nemocnici devět let.

Sám ředitel se ke svému připravovanému odvolání z funkce nechtěl vyjadřovat s tím, že zatím nemá žádné oficiální informace. Podle deníku Právo by Bartoše měl ve vedení nemocnice nahradit Štefan Brunclík z vojskové zdravotní služby.

DÁLE ČTĚTE:
Jak vypadá přípravak akreditaci
ÚVN usiluje o prestižní akreditaci

Letos v létě přitom po několika letech skončí přestavba nemocnice. Slavnostní otevření rekonstruované hlavní budovy opravené za 900 milionů korun ze státních dotací, se chystá na 15. července. „Tím vlastně končí rekonstrukce nemocnice, která trvala prakticky osm nebo devět let,“ řekl Bartoš.

V Ústřední vojenské nemocnici se neléčí jen vojáci, kvalitní lékařskou péči zde vyhledávají i ústavní činitelé. Naposledy se zde po autohavárii léčil ministr zahraničí Cyril Svoboda. Nemocnice usiluje od roku 2000 o získání mezinárodní akreditace Joint Comision International.

MIROSLAV BARTOŠ:
Padesátiletý Miroslav Bartoš je plukovníkem Armády ČR a členem stálého lékařského konsilia prezidenta republiky. V letech 199095 působil jako zástupce přednosty ortopedické kliniky II. LF Praha-Vinohrady. Od roku 1995 je ředitelem ÚVN Praha.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?