Ředitel VZP dnes předloží správní radě návrh výsledného řešení IZIP

24. 6. 2013 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Zdeněk Kabátek předloží dnes správní radě VZP návrh výsledného řešení kauzy elektronických zdravotních knížek IZIP. VZP má 51 procent akcií projektu, chce se jich zbavit a z projektu odejít.


Pokud správní rada jeho návrh schválí, ředitel v následujících dvou měsících dopracuje dohody o majetkovém vyrovnání s menšinovým vlastníkem, kterým je švýcarská firma eHI eHealth International. Kabátek už dřív ČTK řekl, že pokud svůj názor na vyrovnání obhájí a správní rada ho uzná, pak se bude mluvit už jen o technickém řešení, nikoli o variantách.

V srpnu by správní rada měla dostat definitivní řešení. Pak ještě zhruba měsíc až dva může podle ředitele trvat, než smluvní vztahy zcela skončí. Kabátek musí do té doby vyřešit také další fungování portálu, přes který VZP komunikuje s pojištěnci, lékaři i plátci pojistného.

Do projektu dala VZP za deset let 1,7 miliardy korun, nepodařilo se ho rozšířit. Projekt měl uspořit peníze, eviduje na internetu data o zdraví a léčbě klientů VZP, aby bránil zbytečnému opakování vyšetření a podání stejných léků od různých lékařů. Projekt narazil na odpor lékařů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?