Ředitelé jihomoravských nemocnic přišli o odměny

27. 4. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
O osobní příplatky přišli ředitelé Baťovy krajské nemocnice ve Zlíně, nemocnice v Kroměříži a nemocnice s poliklinikou v Uherském Hradišti. Na svém zasedání o tom v pondělí rozhodli členové krajské rady ve Zlíně...


O odebrání osobních příplatků rozhodli na základě výsledků hospodaření nemocnic v minulém roce. Odměnu schválili pouze řediteli nemocnice ve Vsetíně.

„Hospodaření zdravotnických zařízení Zlínského kraje bylo hlavním bodem pondělního zasedání rady Zlínského kraje. Znovu byly projednány výsledky hospodaření nemocnic a jejich výroční zprávy, vyhodnoceno bylo také plnění závazných ukazatelů na rok 2003 pro tyto organizace.

Na základě hodnocení rada rozhodla o odebrání osobního příplatku ředitelům Baťovy krajské nemocnice Zlín, Nemocnice Kroměříž a Nemocnice s poliklinikou v Uherském Hradišti, a to od 1. dubna letošního roku. Naopak schválila odměnu řediteli Nemocnice Vsetín,“ informoval mluvčí Krajského úřadu ve Zlíně Patrik Kamas.

„Komplexním projednáním výsledku hospodaření zdravotnických zařízení za přítomnosti jejich ředitelů jsme prakticky uzavřeli toto téma za loňský rok. Problematika zdravotnictví je stále komplikovaná a my budeme i nadále činit kroky k postupnému zlepšování. Budeme například pravidelně každý měsíc vyhodnocovat výsledky hospodaření jednotlivých nemocnic. Rozhodnutí o odebrání příplatku a udělení odměny bylo přesně podle pravidel a závazných ukazatelů, které jsme pro zdravotnická zařízení na rok 2003 stanovili,“ uvedla krajská radní Ester Cvejnová (US-DEU).

Celková ztráta: 175,5 miliónu Kč

Celková ztráta nemocnic ve Zlínském kraji byla při započtení provozní dotace zřizovatele v loňském roce 175,5 miliónu korun.

Na ní se jednotlivé nemocnice podílely částkami: Baťova krajská nemocnice Zlín 79,5 miliónu korun, Nemocnice Kroměříž 33 miliónů korun, Nemocnice s poliklinikou v Uherském Hradišti 41 miliónů korun a nemocnice Vsetín 21,7 miliónu korun.

Vsetínské nemocnici se však podařilo v porovnání s rokem 2002 snížit ztrátu na méně než polovinu.

Jiří Růžička, Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?