Ředitele vsetínské nemocnice určí konkurz

10. 3. 2005 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajská rada na svém posledním zasedání vyhlásila výběrové řízení na funkce ředitelů zdravotnických zařízení zřizovaných Zlínským krajem. Bude se to týkat nemocnic ve Zlíně, Vsetíně, Kroměříži a Uherském Hradišti a také Územního střediska zdravotnické záchranné služby...


VSETÍN -

Ředitel vsetínské nemocnice Martin Metelka se hodlá do výběrového řízení také přihlásit. Chtěl by totiž ve své funkci setrvat alespoň dokud nedokončí některé rekonstrukce a připravované projekty.

Na výběrovém řízení neshledává ředitel vsetínské nemocnice nic špatného. “ Je to normální proces, na který má zřizovatel nemocnice plné právo. Mým právem zase je, se do tohoto výběrového řízení přihlásit,“ uvedl Metelka.

Ředitelem nemocnice, kde pracuje téměř sedm set zaměstnanců, je od roku 1993. Za nejvýznamnější počin považuje rekonstrukci pavilonu operačních oborů, která se uskutečnila v letech 1993 až 1998.

“ Budova pocházela ze čtyřicátých let, opravy tedy byly velmi nutné. S tím samozřejmě souvisela i nezbytná obnova a modernizace technologického vybavení operačních sálů, nové přístroje, a tak dále,“ přiblížil ředitel.

Druhou významnou akcí byla nedávná výstavba nemocniční kuchyně. Nyní tak vsetínská nemocnice splňuje i ta nejnáročnější kritéria řízení kvality. V současné době probíhá modernizace a rekonstrukce infekčního pavilonu.

“ V plánu máme i další modernizace, je totiž třeba udržet si vysoký standard a kvalitu péče o pacienty,“ nastínil ředitel.

Vsetínská nemocnice má také poměrně dobré hospodářské výsledky. Loni například jako jediná získala pochvalu od krajského úřadu za to, že se její hospodaření za rok 2003 zlepšilo ve srovnání s rokem 2002 o padesát procent.

Kraj převzal nemocnice od státu v roce 2003. Výběrové řízení na posty ředitelů zdravotnických zařízení letos vyhlásil poprvé.

“ Vyplývá to ze zřizovatelských pravomocí kraje. Konkurzy na tato významná manažerská místa by v budoucnu měly probíhat pravidelně, zhruba každých pět let,“ upřesnil mluvčí Krajského úřadu Zlínského kraje Patrik Kamas.

Aby se předešlo manipulačním snahám, bude výběrové řízení realizovat odborná společnost z Prahy. Kandidáti se mohou přihlašovat do 1. dubna, řízení by mělo být uzavřeno do konce téhož měsíce.

Naše Valašsko, JANA OBORNÁ

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?