Redukce některých lůžek chystá ještě letos Plzeňský kraj ve svých nemocnicích

27. 5. 2013 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Redukce některých lůžek chystá ještě letos Plzeňský kraj ve svých nemocnicích. Jedná se o důsledek stále rostoucího hospodářského propadu. V minulém roce stály krajské nemocnice hejtmanství 150 milionů korun. Letos už je to o 40 milionů více.


Příčinu vidí někteří krajští radní v rostoucím DPH, úhradové vyhlášce, v rostoucí inflaci a také v rostoucích mzdách zdravotníků. A jak uvádí krajský radní pro zdravotnictví Václav Šimánek, hejtmanství stále jedná s řediteli zdravotních pojišťoven, ale jistým se pravděpodobně nevyhne.

Václav ŠIMÁNEK, krajský radní pro zdravotnictví: Slíbili jsme a dodržíme, že nebudeme rušit jednotlivá oddělení, to určitě ne. Nebudeme je rušit a nebudeme prodávat nemocnice, to v žádném případě. Nicméně v rámci té nemocnice, když zjistíme, že existuje oddělení, které má padesátiprocentní obložnost a je to dlouhodobý trend, není to záležitost jednoho měsíce, musíme zeštíhlit ten provoz a budeme takto postupovat tak, abysme zachránili nemocnici jako celek. My už na tom pracujeme. Ten zásah nebude takový pro nemocnici, že by to bylo opravdu likvidační. Jde nám o to udělat zdravou zeštíhlenou nemocnici. Nedojde k zhoršení dostupnosti zdravotní péče pro pacienty a rozhodně nedojde k životnímu omezení jednotlivých zaměstnanců, to v žádném případě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?