Regionální rada vyčlenila na zdravotnictví a cestovní ruch 85 mil

19. 9. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Středočeská regionální rada, která připravuje rozdělování evropských dotací, schválila nové výzvy na dotace pro zdravotnictví v hodnotě 70 milionů korun a pro podporu cestovního ruchu v kraji v hodnotě 15 milionů korun.


ČTK o tom informovala Martina Semelková z Regionálního operačního programu (ROP). Na zdravotnictví byly peníze přesunuty z projektu dostavby skanzenu v Kouřimi, který se kvůli pozdnímu předání stavenistě krajem a následnému odstoupení zhotovitele od smlouvy zatím neuskuteční. Kraji tak hrozilo, že by o evropské peníze přišel, proto je převedl do kapitoly zdravotnictví.

Za peníze z výzvy budou moci být podpořeny projekty nemocnic v Příbrami, Kolíně, Kladně, Mladé Boleslavi nebo Benešově. „Konkrétně by se mohlo například jednat o nákup přístrojů, protože se blíží termín, do kdy musí být evropské peníze vyčerpány, a tímto způsobem to půjde stihnout v daných lhůtách,“ řekl ČTK středočeský hejtman Miloš Petera.

Druhá výzva se týká oblasti veřejné infrastruktury a služeb cestovního ruchu. Podle Semelkové by mohla zahrnovat například budování cyklostezek, ale i podporu služeb rozvíjejících turismus v regionu.

Obě výzvy jsou určené pro Středočeský kraj a organizace zřizované nebo zakládané Středočeským krajem a příjemci do nich mohou přihlašovat projekty v termínu od 22. září do 29. října.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?