Rekonstrukce interny v nymburské nemocnici skončí až v únoru

26. 11. 2014 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Rekonstrukce a modernizace interního oddělení nymburské nemocnice skončí s několikaměsíčním zpožděním zřejmě až v únoru. Zakázka byla rozšířena o další statické práce, elektroinstalaci a požární bezpečnostní řešení.


ČTK to řekl radní Zdeněk Vocásek (ODS). Náklady se podle něj navýší ze sedmi na zhruba 12 milionů korun.

Modernizace interny měla být původně dokončena letos v září. „Následně se tam soutěžila ještě elektroinstalace, silnoproud, slaboproud a požární bezpečností řešení plus nějaké úpravy z hlediska výtahu,“ řekl Vocásek. Kromě toho oddělení získá novou výmalbu, podlahy, provedou se zednické úpravy, vymění stoupačky nebo svislé odpady a vnitřní kanalizace. Vše by mělo být hotovo nejpozději do poloviny února. Do té doby budou některé části oddělení dočasně přesunuty do pavilonu bývalého dětského oddělení.

Rekonstrukcí interny měla začít oprava několika dalších oddělení. Následovat má rekonstrukce bývalého gynekologického oddělení, ve kterém vznikne oddělení následné péče. Nově má v nemocnici vzniknout také oddělení následné intenzivní péče, kterou má provozovat externí firma. „V současné době se zpracovává harmonogram realizačních prací a schvaluje stavebně-technická dokumentace. Zahájení prací v rámci harmonogramu je posunuto s ohledem na momentální využití prostor bývalého dětského oddělení pro dočasné umístění oddělení interny,“ uvedla mluvčí nemocnice Pavlína Stránská.

Zřizovatelem a provozovatelem nemocnice je od května 2011 město Nymburk. Zaměstnává zhruba 340 zaměstnanců, počet nemocničních výkonů v nemocnici každoročně roste. Nymburská nemocnice dosáhla loni vyrovnaného hospodářského výsledku. Výše nákladů i výnosů byla zhruba 195 milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?